Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, October 21, 2011

Blubfish woog op het moment van schrijven 142.70 kg (bmi: 44.54).

Hoi allemaal,

Weer eens tijd voor een nieuw berichtje dacht ik zo. Ik heb gelukkig gehoord dat mijn hart gezond is. ik maak wel extra hartslagen maar dat kan mijn hart goed opvangen. Van de cardioloog mag ik gewoon afvallen en is het niet gevaarlijk voor mijn hart gelukkig. Waarschijnlijk is het een hormonale disbalans die de hartklachten veroorzaakt. Namelijk teveel stresshormoon. Al in 2000 en 2004 had ik een verhoogd cortisol en ze hebben nu weer onderzoeken gedaan om te kijken of hier weer (nog?) sprake van is. ik krijg 9 november de uitslag dus weer wachten grrr. Ik heb een heel aantal kenmerken van Cushing, zoals mijn lichaamsbouw met het vet op de buik en een bochel in de nek. Zogenaamde buffelhump. ik noem het altijd mijn bijzettafel (handig voor stafeestjes) maar dat blijkt dus wel degelijk een kenmerk van teveel stresshormoon te zijn. Okeej! Als mijn cortisol te hoog is gaan ze uitzoeken of dit misschien veroorzaakt wordt door een gewel op de hypofyse of de bijnier. RRRR, nee niet leuk. Ik ben dus benieuwd. het kan ook zijn dat cortisol wel verhoogd is maar dat ze niets kunnen vinden. Dan kan het chronisch stress syndroom zijn. Ben ik dan mooi klaar mee. Maar goed wel een verklaring voor het feit dat ik sinds dat bekend is dat mijn moeder ongeneeslijk ziek is en ik ging verhuizen weer önverklaarbaar"ben aangekomen. Het stresshormoon cortisol kan je dik maken. Sinds half september weer paar kilo erbij maar dat heeft ook met de cortisolonderzoeken te maken. ik wilde de arts een zo representatief beels geven voor de cortisolwaardes en ben weer "normaal"gaan eten. Dus even niet meer met lage glycemische index.Dat zorgde ervoor dat ik weer onhoudbare trek kreeg in zoet, suikers en vet. Gelukkig maar een paar kilo. ik pak nu de draad weer op. Vandaag al geen tarwe meer gehad. Reageer ik heel sterk op namelijk= dus gewoon brood. morgen weer terug naar laag GI broodje bakken. ook morgen geen suikers meer. Dat gaat paar dagen heel moeilijk worden want ik heb nou eenmaal die verslaving. Meestal 3 dagen... Vandaag nog wel een zak chocolaatjes gehaald bij de winkel, aanbieding. Fout, want dan gaat de hele zak leeg. Nou ja, een ezel stoot zich minder vaak aan dezelfde steen als ik. maar ik hou de moed erin. morgen is dus doel: broodje bakken en geen suikers meer. Verder heb ik afvaldoel veranderd en wil ik als eerste doel onder de 138 komen. Maar daar heb ik niet echt een vast tijdpad voor. Als ik maar merk dat ik naar beneden ga met mijn gewicht. Ik doe dus langzaam en gestaag totdat ik ook van de hormonenarts groen licht heb. En dan wil ik starten met camebridge. Dan kan ik weer flink wat kilo's kwijtraken en daarna ga ik werder met de manier waarmee ik nu op gewicht blijf en niet meer aankom: laag GI. Ook zwaar maar ik denk dat ik zo mijn hele leven moet blijven eten om op gewicht te blijven. Tja het is niet anders. Het blijft een lifestylechange en dat heb ik ervoor over.

October 22, 2011 om 03:26
:bloemenlijn1:

Môgge lieve B!

:thankyou: voor je enorm lieve reactie in mijn dagboek!

Hahahahha, ik woon aan de rand van Den Bosch, niet echt dichtbij Nijmegen, maar voor ons is het Radboud wel te doen, en op het gebied van Voortplantingsgeneeskunde is het Radboud veel verder dan ons eigen ziekenhuis hier.

Meid, ik heb zojuist je dagboekje hierboven gelezen, en ik kan je zeggen, dat ik het superknap van jou vind, hoe jij bezig bent met jezelf gelukkig te maken.
Het kost dan wel veel moeite, en veel actie, én je doet het toch maar mooi wél!
:trotsopjou:

Ik ben trouwens erg blij voor je, dat je hart gezond is, en oké, hoe rot het ook voor je is, dat je zo'n last van dat stresshormoon hebt, je weet wél hoe je ermee om dient te gaan, zodat je het kunt managen (zoals Dr. Phil altijd roept: "life is managed, not cured), en dat geldt voor ons eetgedrag ook, dat kan nooit opgelost worden, echter: wel gemanaged, zodat we ernaast toch óók gelukkig kunnen zijn.

Lieve B, ik wens jou veel beterschap toe, en een hele snelle verklaring van de dokter, dat je mag beginnen aan CB, want ik geloof, dat jij (gesteund door CB) een fantastisch effectief afvaltraject voor de boeg hebt, en dat wens ik jou van harte toe.

Enne.... yep, die laatste zin van jou: "Het blijft een lifestylechange en dat heb ik ervoor over.", ik vind dat je daar helemaal gelijk in hebt. Afvallen duurt maar een bepaalde periode, maar de veranderingen die je dient door te voeren om af te kunnen vallen en ook daadwerkelijk afgevallen te BLIJVEN, dát zijn echte lifestyle-changes, en die zijn noodzakelijk om het resultaat ook echt blijvend te maken, en die moet "je" ervoor over hebben om je doelen te bereiken.

Wat ik al eerder schreef: het gaat niet om het feit of je WIL afvallen, nee, de echte vraag is: heb je er alles voor over wat noodzakelijk is om af te vallen?
En ik geloof dat jij een volmondig JA zegt op die laatste vraag!

Oh ja.... tot slot..... JA, zéker, op Marc's personeelsfeest liepen zelfs 2 collega's langs me, en die kwamen even later verschrikt weer terug met de mededeling: "sorry, ik had niet gezien dat jij het bent, Jolan".... hahahahaha, hilarisch!
Dat overkomt me trouwens steeds vaker, bij mensen die mij langer dan een half jaar niet hebben gezien, hééééérlijk die reacties.
Oké, die complimenten en reacties waren niet 1 van mijn persoonlijke redenen/motivaties om überhaupt af te vallen en gezond, fit en slank te worden, maarruhhhhh.... het zijn wél héééérlijke EXTRAATJES, waar ik ma-te-loos van kan genieten!

Lieve B, ook ik wens jou het allerbeste toe, en heeeeel veeeel succes met alles.
:youcandoit:

Fijne dag vandaag,
liefs,
:zonnetje1972:
October 23, 2011 om 05:14
Hoi Blubfish,
Lang niet op valtaf geweest, gaat niet zo lekker hier en zit sinds 3 weken aan de medicijnen ivm depressie.
Ik heb net een oproepje bij contact geplaatst om zo hopelijk een buddy in de buurt te vinden die nu en dan wil afspreken, hopelijk geeft mij dat ook wat meer motivatie.

Wat een opluchting voor jou dat je hart verder goed is, ik zal duimen dat de rest ook meevalt, want ik kan me voorstellen dat het idee dat misschien ergens een gezwel zit een eng idee is.

Ik ben op dit moment niet echt aan het lijnen, eerst zelf beter in mijn vel komen en dan dat weer oppakken. Ik wil wel wat meer gaan fietsen/wandelen enzo, vandaar dat ik kijk of ik een buddy in de buurt kan vinden.

Suc6 meid, hopelijk val je snel weer wat af.
Groetjes Natascha.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan